ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2020-2021


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΤΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5-10-2020.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ Ή ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ, ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ (< ή > 50), ΤΟ ΤΜΗΜΑ Γ.Φ.Π.Π.Χ. ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (5 ΕΩΣ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020) ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ.

ΑΠΟ ΤΗΝ 2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ (12-10-2020) ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 2ου, 3ου και 4ου ΕΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΚΥΑ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ COVID-19.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

1990-1999, Σπούδασε με υποτροφία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Μόσχας ονόματι Μ. Β. Λομονόσοφ και έλαβε πτυχίο Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό στην Αρχαία Ιστορία. Θέμα της διδ. διατρ.: "Ο αρχαίος ελληνικός αποικισμός στον Βόρειο Εύξεινο Πόντο κατά τον 7ο - πρώιμο 6ο αι. π.Χ.", υπό την εποπτεία των V. I. Kuzistchin, A. A. Maslennikov, Yu. G. Vinogradov. Διευρυμένη και βελτιωμένη έκδοσή της κυκλοφορήθηκε στην Οξφόρδη το 2005 ("Hellenic Colonization in Euxeinos Pontos: Penetration, Early Establishment and the Problem of the 'emporion' Revisited") στην σειρά British Archaeological Reports International Series, n. 1934. Έχει δημοσιεύσει αρκετά επιστημονικά (ξενόγλωσσα και ελληνικά) άρθρα και έχει επιμεληθεί 4 ξενόγλωσσους τόμους με αντικείμενο τις αρχαίες ελληνικές αποικίες στον Εύξεινο Πόντο υπό τον τίτλο "Ancient Greek Colonies in the Black Sea" (2 τόμοι, Thessaloniki, 2003. 2 τόμοι, Oxford, 2007) σε συνεργασία με τον Δ. Β. Γραμμένο και έναν τόμο για τα αρχαία λατρευτικά μνημεία στον Εύξεινο Πόντο ("Ancient Sacral Monuments in the Black Sea", Thessaloniki, 2010) σε συνεργασία με τον Alexander A. Maslennikov. Η τελευταία μονογραφία του υπό τον τίτλο "Όμηρος και Ανατολή στο σταυροδρόμι του Αιγαίου. Ιστορία, Αρχαιολογία, Μυθολογία", εκδόθηκε το 2018 από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Έχει μεταφράσει από τα ρωσικά 4 επιστημονικά βιβλία ιστορικο-αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Επιστημονικά ενδιαφέροντα: Αρχαία Ιστορία και Αρχαιολογία του Παρευξείνιου χώρου και της Ανατολικής Μεσογείου, Χεττιτική, Λουβική, Χουρριτική και Φρυγική γλώσσα και γραφή (σφηνοειδής και ιερογλυφική), Χεττιτική Ιστορία και Μυθολογία.