ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5-9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020


ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΌ 5 ΕΩΣ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 5 ΕΩς 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΝΕΩΤΕΡΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΚΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2ο, 3ο και 4ο ΕΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ.

ΤΟ 1ο ΕΤΟΣ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ηλίας Κ. Πετρόπουλος σπούδασε (1989-1999) με υποτροφία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Μόσχας ονόματι Μ. Β. Λομονόσοφ (Ιστορική Σχολή) και έλαβε πτυχίο Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό στην Αρχαία Ιστορία. Θέμα της διδ. Διατριβής του είναι ο «Ο αρχαίος ελληνικός αποικισμός στον Βόρειο Εύξεινο Πόντο κατά τον 7ο - πρώιμο 6ο αι. π.Χ.», υπό την εποπτεία των V. I. Kuzistchin, A. A. Maslennikov, Yu. G. Vinogradov. Διευρυμένη και βελτιωμένη έκδοσή της δημοσιεύθηκε στην Οξφόρδη το 2005 ("Hellenic Colonization in Euxeinos Pontos: Penetration, Early Establishment and the Problem of the 'emporion' Revisited") στην σειρά British Archaeological Reports International Series, n. 1934. Έχει δημοσιεύσει αρκετά επιστημονικά (ξενόγλωσσα και ελληνικά) άρθρα και έχει επιμεληθεί 4 ξενόγλωσσους τόμους με αντικείμενο τις αρχαίες ελληνικές αποικίες στον Εύξεινο Πόντο υπό τον τίτλο "Ancient Greek Colonies in the Black Sea" (2 τόμοι, Thessaloniki, 2003. 2 τόμοι, Oxford, 2007) με συνεπιμελητή τον Δ. Β. Γραμμένο και έναν τόμο για τα αρχαία λατρευτικά μνημεία στον Εύξεινο Πόντο ("Ancient Sacral Monuments in the Black Sea", Thessaloniki, 2010) με συνεπιμελητή τον Alexander A. Maslennikov. Η τελευταία μονογραφία υπό τον τίτλο «Όμηρος και Ανατολή στο σταυροδρόμι του Αιγαίου. Ιστορία, Αρχαιολογία, Μυθολογία», εκδόθηκε το 2018 από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και υπό έκδοση είναι η νέα μονογραφία με τίτλο «Το μεγάλο ταξίδι των μύθων ανάμεσα στον αρχαίο ελληνικό κόσμο και την Εγγύς Ανατολή». Έχει μεταφράσει από τα ρωσικά 4 επιστημονικά βιβλία ιστορικο-αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Επιστημονικά ενδιαφέροντα: Αρχαία Ιστορία και Αρχαιολογία του Παρευξείνιου χώρου και της Ανατολικής Μεσογείου, Χεττιτική, Λουβική, Χουρριτική και Φρυγική γλώσσα και γραφή (σφηνοειδής και ιερογλυφική), Χεττιτική Ιστορία και Μυθολογία.