ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ:

  1. ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ E-MAIL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΣΤHN ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ E-CLASS ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΟΜΑΔΑ FACEBOOK ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΑ΄ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ”.
  2. ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ, ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΑΜΕΣΑ (ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4-10-2020) ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ FACEBOOK ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ,  ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΙΝΚ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΝΚ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5-10-2020, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΗΡΤΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
  3. ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ SKYPE FOR BUSINESS, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΟ PC Ή ΣΤΟ SMART PHONE  ΤΟΥΣ (APP) ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.
  4. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΕΙΝΑΙ: S.F. konstantinos I.A. Palaiologos
  5. ΣΠΕΥΣΑΤΕ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Ο Καθηγητής Ηλίας Κ. Πετρόπουλος σπούδασε (1989-1999) με υποτροφία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Μόσχας ονόματι Μ. Β. Λομονόσοφ (Ιστορική Σχολή) και έλαβε πτυχίο Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό στην Αρχαία Ιστορία. Θέμα της διδ. Διατριβής του είναι ο «Ο αρχαίος ελληνικός αποικισμός στον Βόρειο Εύξεινο Πόντο κατά τον 7ο - πρώιμο 6ο αι. π.Χ.», υπό την εποπτεία των V. I. Kuzistchin, A. A. Maslennikov, Yu. G. Vinogradov. Διευρυμένη και βελτιωμένη έκδοσή της δημοσιεύθηκε στην Οξφόρδη το 2005 ("Hellenic Colonization in Euxeinos Pontos: Penetration, Early Establishment and the Problem of the 'emporion' Revisited") στην σειρά British Archaeological Reports International Series, n. 1934. Έχει δημοσιεύσει αρκετά επιστημονικά (ξενόγλωσσα και ελληνικά) άρθρα και έχει επιμεληθεί 4 ξενόγλωσσους τόμους με αντικείμενο τις αρχαίες ελληνικές αποικίες στον Εύξεινο Πόντο υπό τον τίτλο "Ancient Greek Colonies in the Black Sea" (2 τόμοι, Thessaloniki, 2003. 2 τόμοι, Oxford, 2007) με συνεπιμελητή τον Δ. Β. Γραμμένο και έναν τόμο για τα αρχαία λατρευτικά μνημεία στον Εύξεινο Πόντο ("Ancient Sacral Monuments in the Black Sea", Thessaloniki, 2010) με συνεπιμελητή τον Alexander A. Maslennikov. Η μονογραφία του υπό τον τίτλο «Όμηρος και Ανατολή στο σταυροδρόμι του Αιγαίου. Ιστορία, Αρχαιολογία, Μυθολογία», εκδόθηκε το 2018 από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Η πιο πρόσφατη μονογραφία του εκδόθηκε το 2021 με τίτλο «Το μεγάλο ταξίδι των μύθων ανάμεσα στον αρχαίο ελληνικό κόσμο και την Εγγύς Ανατολή» από τον ίδιο εκδοτικό οίκο. Έχει μεταφράσει από τα ρωσικά 4 επιστημονικά βιβλία ιστορικο-αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Επιστημονικά ενδιαφέροντα: Αρχαία Ιστορία και Αρχαιολογία του Παρευξείνιου χώρου και της Ανατολικής Μεσογείου, Χεττιτική, Λουβική, Χουρριτική, Ουράρτου και Φρυγική γλώσσα και γραφή (σφηνοειδής και ιερογλυφική λουβική), Χεττιτική Ιστορία και Μυθολογία.