ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 5-10-2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ:

ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5-10-2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ, ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΛΙΝΚ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ SKYPE FOR BUSINESS ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΟΜΑΔΑ FACEBOOK ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΘΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΣΤΙΣ 12:55 ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

1990-1999, Σπούδασε με υποτροφία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Μόσχας ονόματι Μ. Β. Λομονόσοφ και έλαβε πτυχίο Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό στην Αρχαία Ιστορία. Θέμα της διδ. διατρ.: "Ο αρχαίος ελληνικός αποικισμός στον Βόρειο Εύξεινο Πόντο κατά τον 7ο - πρώιμο 6ο αι. π.Χ.", υπό την εποπτεία των V. I. Kuzistchin, A. A. Maslennikov, Yu. G. Vinogradov. Διευρυμένη και βελτιωμένη έκδοσή της κυκλοφορήθηκε στην Οξφόρδη το 2005 ("Hellenic Colonization in Euxeinos Pontos: Penetration, Early Establishment and the Problem of the 'emporion' Revisited") στην σειρά British Archaeological Reports International Series, n. 1934. Έχει δημοσιεύσει αρκετά επιστημονικά (ξενόγλωσσα και ελληνικά) άρθρα και έχει επιμεληθεί 4 ξενόγλωσσους τόμους με αντικείμενο τις αρχαίες ελληνικές αποικίες στον Εύξεινο Πόντο υπό τον τίτλο "Ancient Greek Colonies in the Black Sea" (2 τόμοι, Thessaloniki, 2003. 2 τόμοι, Oxford, 2007) σε συνεργασία με τον Δ. Β. Γραμμένο και έναν τόμο για τα αρχαία λατρευτικά μνημεία στον Εύξεινο Πόντο ("Ancient Sacral Monuments in the Black Sea", Thessaloniki, 2010) σε συνεργασία με τον Alexander A. Maslennikov. Η τελευταία μονογραφία του υπό τον τίτλο "Όμηρος και Ανατολή στο σταυροδρόμι του Αιγαίου. Ιστορία, Αρχαιολογία, Μυθολογία", εκδόθηκε το 2018 από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Έχει μεταφράσει από τα ρωσικά 4 επιστημονικά βιβλία ιστορικο-αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Επιστημονικά ενδιαφέροντα: Αρχαία Ιστορία και Αρχαιολογία του Παρευξείνιου χώρου και της Ανατολικής Μεσογείου, Χεττιτική, Λουβική, Χουρριτική και Φρυγική γλώσσα και γραφή (σφηνοειδής και ιερογλυφική), Χεττιτική Ιστορία και Μυθολογία.