ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 5-10-2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ:

ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5-10-2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ, ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΛΙΝΚ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ SKYPE FOR BUSINESS ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΟΜΑΔΑ FACEBOOK ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΘΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΣΤΙΣ 12:55 ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Ο Καθηγητής Ηλίας Κ. Πετρόπουλος σπούδασε (1989-1999) με υποτροφία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Μόσχας ονόματι Μ. Β. Λομονόσοφ (Ιστορική Σχολή) και έλαβε πτυχίο Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό στην Αρχαία Ιστορία. Θέμα της διδ. Διατριβής του είναι ο «Ο αρχαίος ελληνικός αποικισμός στον Βόρειο Εύξεινο Πόντο κατά τον 7ο - πρώιμο 6ο αι. π.Χ.», υπό την εποπτεία των V. I. Kuzistchin, A. A. Maslennikov, Yu. G. Vinogradov. Διευρυμένη και βελτιωμένη έκδοσή της δημοσιεύθηκε στην Οξφόρδη το 2005 ("Hellenic Colonization in Euxeinos Pontos: Penetration, Early Establishment and the Problem of the 'emporion' Revisited") στην σειρά British Archaeological Reports International Series, n. 1934. Έχει δημοσιεύσει αρκετά επιστημονικά (ξενόγλωσσα και ελληνικά) άρθρα και έχει επιμεληθεί 4 ξενόγλωσσους τόμους με αντικείμενο τις αρχαίες ελληνικές αποικίες στον Εύξεινο Πόντο υπό τον τίτλο "Ancient Greek Colonies in the Black Sea" (2 τόμοι, Thessaloniki, 2003. 2 τόμοι, Oxford, 2007) με συνεπιμελητή τον Δ. Β. Γραμμένο και έναν τόμο για τα αρχαία λατρευτικά μνημεία στον Εύξεινο Πόντο ("Ancient Sacral Monuments in the Black Sea", Thessaloniki, 2010) με συνεπιμελητή τον Alexander A. Maslennikov. Η μονογραφία του υπό τον τίτλο «Όμηρος και Ανατολή στο σταυροδρόμι του Αιγαίου. Ιστορία, Αρχαιολογία, Μυθολογία», εκδόθηκε το 2018 από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Η πιο πρόσφατη μονογραφία του εκδόθηκε το 2021 με τίτλο «Το μεγάλο ταξίδι των μύθων ανάμεσα στον αρχαίο ελληνικό κόσμο και την Εγγύς Ανατολή» από τον ίδιο εκδοτικό οίκο. Έχει μεταφράσει από τα ρωσικά 4 επιστημονικά βιβλία ιστορικο-αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Επιστημονικά ενδιαφέροντα: Αρχαία Ιστορία και Αρχαιολογία του Παρευξείνιου χώρου και της Ανατολικής Μεσογείου, Χεττιτική, Λουβική, Χουρριτική, Ουράρτου και Φρυγική γλώσσα και γραφή (σφηνοειδής και ιερογλυφική λουβική), Χεττιτική Ιστορία και Μυθολογία.