ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ

 

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-10-2020 ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ.

ΟΣΟΙ/ΕΣ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗΣ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ (ΓΛΩΣΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ) ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ E-CLASS (https://eclass.duth.gr/) ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ/ΟΥΣΩΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΩΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΛΙΝΚ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ (https://bscc.duth.gr/wp-content/uploads/2019/11/%CE%91%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%8C%CF%83%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82.pdf).

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠ’ ΑΥΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΤΟ E-MAIL ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, κας ΜΑΡΙΑΣ ΔΗΜΑΣΗ (mdimasi@bscc.duth.gr).

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΙΣ 26-10-2020 ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΛΙΝΚ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FACEBOOK ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ E-CLASS ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΘΟΔΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΘΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΣΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 1ου ΕΤΟΥΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ Ή ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ, ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΥΑ.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΝΕΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Ο Καθηγητής Ηλίας Κ. Πετρόπουλος σπούδασε (1989-1999) με υποτροφία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Μόσχας ονόματι Μ. Β. Λομονόσοφ (Ιστορική Σχολή) και έλαβε πτυχίο Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό στην Αρχαία Ιστορία. Θέμα της διδ. Διατριβής του είναι ο «Ο αρχαίος ελληνικός αποικισμός στον Βόρειο Εύξεινο Πόντο κατά τον 7ο - πρώιμο 6ο αι. π.Χ.», υπό την εποπτεία των V. I. Kuzistchin, A. A. Maslennikov, Yu. G. Vinogradov. Διευρυμένη και βελτιωμένη έκδοσή της δημοσιεύθηκε στην Οξφόρδη το 2005 ("Hellenic Colonization in Euxeinos Pontos: Penetration, Early Establishment and the Problem of the 'emporion' Revisited") στην σειρά British Archaeological Reports International Series, n. 1934. Έχει δημοσιεύσει αρκετά επιστημονικά (ξενόγλωσσα και ελληνικά) άρθρα και έχει επιμεληθεί 4 ξενόγλωσσους τόμους με αντικείμενο τις αρχαίες ελληνικές αποικίες στον Εύξεινο Πόντο υπό τον τίτλο "Ancient Greek Colonies in the Black Sea" (2 τόμοι, Thessaloniki, 2003. 2 τόμοι, Oxford, 2007) με συνεπιμελητή τον Δ. Β. Γραμμένο και έναν τόμο για τα αρχαία λατρευτικά μνημεία στον Εύξεινο Πόντο ("Ancient Sacral Monuments in the Black Sea", Thessaloniki, 2010) με συνεπιμελητή τον Alexander A. Maslennikov. Η μονογραφία του υπό τον τίτλο «Όμηρος και Ανατολή στο σταυροδρόμι του Αιγαίου. Ιστορία, Αρχαιολογία, Μυθολογία», εκδόθηκε το 2018 από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Η πιο πρόσφατη μονογραφία του εκδόθηκε το 2021 με τίτλο «Το μεγάλο ταξίδι των μύθων ανάμεσα στον αρχαίο ελληνικό κόσμο και την Εγγύς Ανατολή» από τον ίδιο εκδοτικό οίκο. Έχει μεταφράσει από τα ρωσικά 4 επιστημονικά βιβλία ιστορικο-αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Επιστημονικά ενδιαφέροντα: Αρχαία Ιστορία και Αρχαιολογία του Παρευξείνιου χώρου και της Ανατολικής Μεσογείου, Χεττιτική, Λουβική, Χουρριτική, Ουράρτου και Φρυγική γλώσσα και γραφή (σφηνοειδής και ιερογλυφική λουβική), Χεττιτική Ιστορία και Μυθολογία.