ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ/ΣΚΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ,

ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΣΗ 23-10-2020 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-10-2020 ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΘΟΔΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ.

ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΤΟΣ.

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΟΙ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26-10-2020 ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΙΝΚ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΟΥΣ E-MAIL ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΟΥ E-CLASS ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FACEBOOK ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 22-10-2020.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Ο Καθηγητής Ηλίας Κ. Πετρόπουλος σπούδασε (1989-1999) με υποτροφία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Μόσχας ονόματι Μ. Β. Λομονόσοφ (Ιστορική Σχολή) και έλαβε πτυχίο Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό στην Αρχαία Ιστορία. Θέμα της διδ. Διατριβής του είναι ο «Ο αρχαίος ελληνικός αποικισμός στον Βόρειο Εύξεινο Πόντο κατά τον 7ο - πρώιμο 6ο αι. π.Χ.», υπό την εποπτεία των V. I. Kuzistchin, A. A. Maslennikov, Yu. G. Vinogradov. Διευρυμένη και βελτιωμένη έκδοσή της δημοσιεύθηκε στην Οξφόρδη το 2005 ("Hellenic Colonization in Euxeinos Pontos: Penetration, Early Establishment and the Problem of the 'emporion' Revisited") στην σειρά British Archaeological Reports International Series, n. 1934. Έχει δημοσιεύσει αρκετά επιστημονικά (ξενόγλωσσα και ελληνικά) άρθρα και έχει επιμεληθεί 4 ξενόγλωσσους τόμους με αντικείμενο τις αρχαίες ελληνικές αποικίες στον Εύξεινο Πόντο υπό τον τίτλο "Ancient Greek Colonies in the Black Sea" (2 τόμοι, Thessaloniki, 2003. 2 τόμοι, Oxford, 2007) με συνεπιμελητή τον Δ. Β. Γραμμένο και έναν τόμο για τα αρχαία λατρευτικά μνημεία στον Εύξεινο Πόντο ("Ancient Sacral Monuments in the Black Sea", Thessaloniki, 2010) με συνεπιμελητή τον Alexander A. Maslennikov. Η μονογραφία του υπό τον τίτλο «Όμηρος και Ανατολή στο σταυροδρόμι του Αιγαίου. Ιστορία, Αρχαιολογία, Μυθολογία», εκδόθηκε το 2018 από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Η πιο πρόσφατη μονογραφία του εκδόθηκε το 2021 με τίτλο «Το μεγάλο ταξίδι των μύθων ανάμεσα στον αρχαίο ελληνικό κόσμο και την Εγγύς Ανατολή» από τον ίδιο εκδοτικό οίκο. Έχει μεταφράσει από τα ρωσικά 4 επιστημονικά βιβλία ιστορικο-αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Επιστημονικά ενδιαφέροντα: Αρχαία Ιστορία και Αρχαιολογία του Παρευξείνιου χώρου και της Ανατολικής Μεσογείου, Χεττιτική, Λουβική, Χουρριτική, Ουράρτου και Φρυγική γλώσσα και γραφή (σφηνοειδής και ιερογλυφική λουβική), Χεττιτική Ιστορία και Μυθολογία.