Κάλεσμα της Democritus Industrial Robotics (DIR)


 Η Democritus Industrial Robotics (DIR) καλεί τους φοιτητές του Δ.Π.Θ. να συμμετάσχουν στο έργο της.

 

Η DIR συνιστά την ομάδα Βιομηχανικής Ρομποτικής της Πολυτεχνικής Σχολής της Ξάνθης.  Βρίσκεται υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και  έχει τη στήριξη του Εργαστηρίου Ρομποτικής και Αυτοματισμού (LRA),του Καθηγητή Αντωνίου Γαστεράτου.

Η ομάδα εκπροσωπεί τόσο το Δ.Π.Θ. αλλά και τη χώρα στον παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό του RoboCup.

Έχοντας θέσει στέρεες βάσεις με την επιτυχή συμμετοχή της στο RoboCup Asia Pacific Open 2020, η DIR στοχεύει πλέον στον Παγκόσμιο Τελικό της Γαλλίας, το καλοκαίρι του 2021.

Αν και νεοεισαχθείσα στην παγκόσμια κοινότητα της ρομποτικής, η αναγνώριση από το RoboCup ως μία-εκ των μόλις δύο διεθνώς-υποσχόμενης νεοφυούς ομάδας της κατηγορίας τής επιτρέπει να επιδιώκει μία θέση μεταξύ των κορυφαίων.

Η DIR, για να πραγματώσει τους στόχους της, καλεί τους φιλόδοξους φοιτητές όλων των Σχολών του Πανεπιστημίου να πάρουν μέρος σε αυτό το ταξίδι (εξ αποστάσεως ή δια ζώσης), συνδράμοντας στην ανέλιξη της ομάδας, του Ιδρύματος αλλά και των προσωπικών δεξιοτήτων τους.

Οι διαθέσιμες θέσεις της ομάδας ακολουθούν ενώ υπάρχει και η δυνατότητα εκπόνησης εργασίας παρεμφερούς θέματος, ως εξωτερική ανάθεση, κατόπιν συνεννόησης.

Τομείς Ενασχόλησης:

  • Προγραμματισμός: Αυτόνομη Πλοήγηση, Ρομποτική Όραση, Χειρισμός Βραχίονα
  • Σχεδιασμός & Κατασκευή: Τρισδιάστατος Σχεδιασμός, Αναλύσεις, Ηλεκτρονικά
  • Μάρκετινγκ: Εξεύρεση Πόρων, Δημόσιες Σχέσεις, Γραφιστικά, Φωτογραφία & Βίντεο

Χρήσιμες Δεξιότητες και  Εμπειρία:

  • Προγραμματισμός: ROS, ML, Python, C/ C++, Linux
  • Σχεδιασμός & Κατασκευή: CAD, Arduino & Raspberry Pi
  • Μάρκετινγκ: Ικανότητες Επικοινωνίας & Παρουσίασης

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή :

 

Επισημαίνεται ότι,  εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα πραγματοποιηθεί σχετική ενημέρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ομάδας (Facebook, Instagram, Linkedin & Youtube) το προσεχές διάστημα.