ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του ΔΠΘ, έχοντας Πρωτόκολλα συνεργασίας με ουκρανικά Πανεπιστήμια και προκειμένου να στηρίξει τους πολίτες, συγκεντρώνει με τη συνεργασία της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής και με τον Δήμο Κομοτηνής ανθρωπιστική βοήθεια. Παρακαλούνται φοιτητές/-τριες, διδάσκοντες/-ουσες και πολίτες να συμμετάσχουν με την προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας (ζυμαρικά, όσπρια, ζάχαρη, λάδι, μπισκότα, γαλέτες, συμπυκνωμένο ή σε σκόνη γάλα κ.λπ.), ειδών ατομικής υγιεινής και βρεφικής/παιδικής φροντίδας (σαπούνια, οδοντόκρεμες/οδοντόβουρτσες, μωρομάντηλα, πάνες, είδη γυναικείας υγιεινής, κ.λπ.).

Οι προσφορές θα συγκεντρώνονται στο ισόγειο του Τμήματος στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 1, στο κτίριο Β΄ της Παλιάς Νομικής από την Τρίτη 8/3/2022 έως και την Παρασκευή 11/3/2022 από τις 10.00 π.μ. έως τις 14.00.

Η μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας θα γίνει από τον Δήμο Κομοτηνής.

Η Καθηγήτρια Μαρία Δημάση είναι κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ., του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., μεταπτυχιακού διπλώματος στην έρευνα των σχολικών εγχειριδίων της γλωσσικής διδασκαλίας στην Ελλάδα από το Α.Π.Θ. και Διδακτορικού διπλώματος στην έρευνα των σχολικών εγχειριδίων της ελληνικής γλώσσας στην Τουρκία από το Α.Π.Θ. Ασχολείται με τη μεθοδολογία της διδασκαλίας της γλώσσας και της λογοτεχνίας, με την έρευνα των σχολικών εγχειριδίων της Ελλάδας και των Παρευξείνιων Χωρών, με τη γλωσσική πολιτική και τη γλωσσική παιδεία στην Ελλάδα, καθώς και με τη θεωρία της λογοτεχνίας και τις πολιτισμικές σπουδές.