Εκδήλωση μνήμης για τη συμπλήρωση 80 ετών από τον εκτοπισμό και την εξόντωση των Ελλήνων Εβραίων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης στο Στρατόπεδο Εξόντωσης της Τρεμπλίνκα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής


Tο πρόγραμμα Δράσεις Ιστορίας Μνήμης Πολιτισμού και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, τον Δήμο Ξάνθης, τον Δήμο Κομοτηνής, τον Δήμο Δοξάτου, το Europe Direct ΑΜΘ, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης και το Μουσείο της Τρεμπλίνκα (Πολωνία), αλλά και με τη συνεργασία άλλων φορέων, διοργανώνουν αφιέρωμα για τη συμπλήρωση 80 ετών από τον εκτοπισμό και την εξόντωση των Ελλήνων Εβραίων της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης στο Στρατόπεδο Εξόντωσης της Τρεμπλίνκα.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης συμμετέχει στο αφιέρωμα με εκδήλωση μνήμης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2023 και ώρα 18:00.

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο Δρ. Βασίλης Ριτζαλέος, μέλος Ε.Δ.Ι.Π. στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του Δ.Π.Θ.

Πρόγραμμα-1943-2023 (1)