Διάλεξη της Επίκουρης Καθηγήτριας κας Αμαλίας Αβδραμίδου


Είσαι ό,τι τρως – Είσαι με όποιους τρως
  Όψεις της διατροφής στον αρχαίο κόσμο
  Κύκλος Διαλέξεων – Αφορμή συζητήσεων
   Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

Το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο πλαίσιο των δράσεών της με την ΚΟΙΣΕΠ «Κομοτηνή εν δράσει» σας προσκαλούν στον κύκλο διαλέξεων – αφορμή συζητήσεων με τίτλο «Είσαι ό,τι τρως – Είσαι με όποιους τρως: Όψεις της διατροφής στον αρχαίο κόσμο», όπου θα παρουσιαστούν διατροφικές πρακτικές από τα αρχαϊκά χρόνια ώς την ύστερη αρχαιότητα.

Η δεύτερη διάλεξη του κύκλου από την Αμαλία Αβδραμίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών ΔΠΘ, θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 25 Απριλίου, ώρα 18.00 στον πρώτο όροφο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η διάλεξη έχει τίτλο «Το συμπόσιο μέσα από την αγγειογραφία». Αντικείμενο της διάλεξης θα είναι τα αρχαία γραπτά αγγεία, ιδίως τα αττικά, τα οποία αποτελούν σημαντική πηγή πληροφοριών για το αρχαίο ελληνικό συμπόσιο. Μέσα από επιλεγμένες απεικονίσεις θα παρουσιαστούν ο χώρος και η επίπλωση που χρησιμοποιούνται σε ένα συμπόσιο, τα σκεύη παρασκευής, σερβιρίσματος και κατανάλωσης οίνου και οι δραστηριότητες των συμποσιαστών.