20 ΧΡΟΝΙΑ Τ.Γ.Φ.Π.Π.Χ.: Τα δρώμενα και τα μελλούμενα!


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ Τ.Γ.Φ.Π.Π.Χ. (ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020)

ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
Σάββατο 13 Ιουνίου 2020
–12.00-13.00. Δρ. Ιουλία Ζαρίκοβα (Yulya Zharikova-Shaban), Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Προϊσταμένη του Τομέα Ελληνικής Φιλολογίας και Μετάφρασης Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μαριούπολης
Ο Ελληνισμός της Μαριούπολης, οι Γλώσσες των Ελλήνων της Αζοφικής και η Δραστηριότητα της Έδρας Ελληνικής Φιλολογίας και Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστημίου  Μαριούπολης.
–13.00-14.00. Δρ. Ευάγγελος Βενέτης. Ισλαμικές και Μεσανατολικές Σπουδές (διδακτικό και ερευνητικό έργο στα Πανεπιστήμια Leiden Ολλανδίας και Simon Fraser Καναδά)
Το Ισλάμ σήμερα: Μεταξύ παράδοσης και εκσυγχρονισμού.
Η διάλεξη παρουσιάζει τα κύρια επιχειρήματα εκσυγχρονιστών και ισλαμιστών μουσουλμάνων για το παρόν και το μέλλον του ισλαμικού κόσμου.
Σύνδεσμος διαλέξεων (Skype for Business): https://meet.lync.com/duth/mdimasi/C8F746LP

Η Καθηγήτρια Μαρία Δημάση είναι κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ., του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., μεταπτυχιακού διπλώματος στην έρευνα των σχολικών εγχειριδίων της γλωσσικής διδασκαλίας στην Ελλάδα από το Α.Π.Θ. και Διδακτορικού διπλώματος στην έρευνα των σχολικών εγχειριδίων της ελληνικής γλώσσας στην Τουρκία από το Α.Π.Θ. Ασχολείται με τη μεθοδολογία της διδασκαλίας της γλώσσας και της λογοτεχνίας, με την έρευνα των σχολικών εγχειριδίων της Ελλάδας και των Παρευξείνιων Χωρών, με τη γλωσσική πολιτική και τη γλωσσική παιδεία στην Ελλάδα, καθώς και με τη θεωρία της λογοτεχνίας και τις πολιτισμικές σπουδές.